Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 15 online

FOTO SHOT

3.jpg
Home Molitve Molitvene nakane
Molitvene nakane Ispis Email
Ocjene: / 15
LošNajbolji 

PRIJEDLOG  MOLITVENIH  NAKANA (Za što treba moliti)

 

OPĆE NAKANE

 • Molite za sve narode da se priključe štovanju Jedinog Boga, da se ispune sve kršćanske Crkve u cijelom svijetu pravim štovateljima i pjesmama  slavljenja i obožavanja Boga.

 • Molimo za svjetske vođe da doprinesu  istinskom miru u svijetu  razlikujući  dobro od zla te da po savjesti, neuvjetovano, donose važne odluke.

 • Molimo za Božji blagoslov i zaštitu svih židova te za mir u Jeruzalemu.

 • Molimo za Božju volju, rast odgovornosti i rad po savjesti svih političkih vođa i grupacija kojima pripadaju u Hrvatskoj.

 • Molimo za jedinstvo, vodstvo Duha i blagoslov Božji u životu i radu svih kršćanskih svećenika i biskupa.

 • Molimo da kršćansko naučavanje vjere bude Duhom Svetim nadahnuto, da učvršćuje vjernike u Istini i da im da iskustvo djelotvornosti vjere. Molimo da vjernici sve bolje razumiju misu, obrede, sakramente i sve drugo što primaju od Crkve.

 • Molimo da Bog u Hrvatskoj podigne neumorne molitelje koji će za nju i za nas zastupati i slaviti Ga bez prestanka.

 • Molimo za financijski blagoslov Crkve, svih koji šire Radosnu vijest i Hrvatske te da prime od Boga obilno sve što im je potrebno.

 • Molimo  za Božju zaštitu i rad u skladu sa savješću djelatnika svih škola, bolnica, tvornica, ureda, općina...

 • Molimo za blagoslov i  jednodušnost svih župljana okupljenih na nedjeljnoj misi i za obraćenje onih kršćana koji ne prakticiraju svoju vjeru.

 • Molimo za zdravlje i snagu svih koji su u patnji i boli, nemoćnima, starima, bolesnima, osamljenim - da otkriju snagu u vjeri u Isusa Krista.

 • Molimo da se svi studenti i mladi aktivno uključe u rad Crkve, da šire Radosnu vijest  i u svojim budućim profesijama služe u skladu s Božjim Zakonom.

OSOBNE NAKANE

 

 • Moliti za osobni duhovni rast.

 • Moliti za svog supružnika, Božji blagoslov, ljubav i jednodušnost među supružnicima

 • Moliti za svoju obitelji i za druge u potrebi, koje trebaju zastupničku molitvu

 • Moliti za zdravlje, financijski blagoslov i uspjeh u skladu s Božjom voljom.

 • Moliti za svog i sve druge svećenike kao i za duhovna zvanja

 • Moliti za svoju molitvenu zajednicu (npr. «Dobri Pastir») ili za ono mjesto na kojemu se duhovno hranite (duhovne obnove, seminari...) i za dobro duhovno vodstvo.

 • Biblijski  tekstovi  po kojima možete moliti za duhovni rast:

Ps 4,4;

Ps 23;

Ps 32, 6-8;

Ps 71;

Ps 86:2,11,17;

Ps 89,21-26;

Ps 103,1-5

Ps 108,4-6,14;

Ps 116,5-9

Ps 118,14,24-25;

Ps 119,80; 105

Ps 119,97-100;

Ps 121,2-3,7-8;

Ps 124,8

Ps 143,10-11;

Još 1,6-9

1Ljet 22,11-13

Job 5,17-25;

Job 8,3-7;

Job 22,21-30;

Sir 34,16-17;

Sir 35,16-17;

Izr 3,1-12

Iz 38,16-17

Iz 41,8-16;

Iz 42,1-4,9;

Iz 49,1-6;

Iz 54,17;

Iz 61;

Jer 16,19

Jer 17,14

Jer 20,11

Jer 33;

Dn 9,23;

Dn 10,19;

Lk 10,17-20;

Ef  1,16-20;

Fil 1,9-12;

Kol 1,9-12;

1Sol 5,23-24;

Heb 4,16

Heb 13,20-21

1Kor15,57-58

1Kor 16,13-14

Rim 15,13

Dn 2,20-2

Komentari (25)Add Comment
0
HR- Ivan Pavao I. i Ivan Pavao II ubijeno Benedikt XVI. Franjo i Papa pretvara ništa
napisao giorgio fabbiani, Veljača 25, 2014
HR- Ivan Pavao I. i Ivan Pavao II ubijeno Benedikt XVI. Franjo i Papa pretvara ništa


“Per evitare lo scandalo, il panico e il crollo del sistema politico e religioso i capi della Chiesa e delle istituzioni mantengono il silenzio più assoluto (segreto di Stato & Chiesa) sulla morte di Giovanni Paolo I e Giovanni Paolo II (uccisi da Benedetto XVI) e l’attività dei servizi segreti americani (satanismo) per il controllo delle facoltà umane: blocco della memoria, aumento dell’aggressività, alterazione della capacità di giudizio fino alla demenza. Non è fantascienza è realtà. Le cellule della mente non generano intuizioni, pensieri e ragionamenti ma li ricevono dall’anima sotto l’influsso dello spirito. I satanisti lo sanno e invocano il demonio per trascinare chi vogliono a pensare, credere, desiderare e fare quello che è più comodo ai loro interessi e dominare il mondo economico, politico, scientifico e militare. Tre nomi: CIA, George Bush, Silvio Berlusconi. Come insegna Padre Pio solo recitazione quotidiana del Rosario protegge dall’influsso del maligno e permette di conquistare e conservare il dominio delle facoltà. Diversamente si subisce l’azione narcotica dei criminali che lo invocano a proprio danno. Da dove vengono le mie conoscenze è una storia lunga che coinvolge i servizi segreti americani e dei paesi dell’est. E’ dal Crollo delle Torri Gemelle ….” Il resto lo trovate nel REPORT della pagina web.
0
molitvene nakane
napisao Zdenka, Travanj 11, 2015
Poštovani,molim Vas da se molite za duhovno i tjelesno ozdravljenje male Anđele i njene mame koja trpi jake bolove.Molila bi Vas da preporučite u molitve moju djecu da naiđu na osobu s kojom će zasnovat obitelj imati svoju djecu.Isto tako i sestrina djeca.Za ozdravljenje moje braće i sestara i njihovih obitelji,iscjeljenje,oproštenje,poremećeni međuljudski odnosi,oproštenje grijeha,razumijevanje,mir.Bog Vas blagoslovio.
0
molitvene nakane
napisao ana, Studeni 17, 2015
Poštovana braćo i sestre u Kristu, molim Vas za duhovno i tjelesno ozdravljenje mog supruga Milorada,za duhovno osnaženje moje obitelji i svih koji su u sličnoj potrebi.Bog Vas blagoslovio!
0
Molitvena nakana
napisao T.B, Siječanj 25, 2016
Molim Vas molite se za mene da nadjem pravu i iskrenu ljubav i za dobar posao.
0
...
napisao dada, Travanj 09, 2016
Molim vas ukljućite moje nakane u molitvu da Isus obrati moju obitelj I ibavi mene iz financijkog ponora.
Hvala ti Isuse Blagoslivljam te Isuse
volim te Isuse
0
molitvena nakana
napisao anita, Lipanj 26, 2016
Hvaljen Isus moze li nakana za ozdravljenje jedne mlade zene majka je 4 male djevice da ozdravi molim vas ukljucite ju u vase molitve
0
molitva za oca
napisao lidija, Srpanj 25, 2016
molim vas ako možete biti ljubazni da se pomolite za moga oca Stjepana iz Dalja (selo kod Aljmaša)koji sutra ide na drugu tešku operaciju premosnica doktor mu daje 30% rizika .molim vas .Hvala bog vas blagoslovio
0
Za zaštitu djece od pedofilije
napisao Markus, Listopad 15, 2016
Molim da kršćani se bore protiv pedofilije i dječje prostitucije u zemlji.
Pedofilija je zločin protiv Boga.
0
...
napisao Andjelka, Kolovoz 28, 2017
Molim Vas da se pomolite zajedno sa mnom na jednu nakanu
0
Za ozdravljenje oca
napisao VP, Studeni 07, 2017
Preporučam u vaše molitve i moju žarku molitvu za ozdravljenje moga tate i za sve potrebite.
0
molitvena nakana
napisao rina, Siječanj 10, 2018
Poštovani,molim Vas da molite za moju, već odraslu djecu za duhovno i tjelesno ozdravljenje i da se obrate.Molim Vas molite i da se zaposle,te da sin ne proda kuću u kojoj živi.Za mene molite, da nema podjeljenosti između mene i supruga.Molite i za blagoslov svih nas,te za mir,slogu i zdravlje naše obitelji.Hvala Vam!Bog Vas blagoslovio!
0
Molitvena nakana
napisao Marija, Siječanj 18, 2018
Molim vas da se molite za izlijecim slonljeno srce, da se koncentriram na studij I da savjesno rjesavam fakultetske obaveze I da, kad dodje vrijeme, upoznam empaticnog I dobrog muskarca za brak.
0
...
napisao Karmen, Ožujak 30, 2018
Isuse na danasnji dan Tvoje grozne muke na Veliki Petak ti predajem Jagodu. Prisloni njeno srce na Svoje ranjeno srce i dopusti da Tvoje Presvete rane dotaknu i izljece njene rane. A vas koji se molite na nase nakane molim za zagovor kod Isusa i Majke Marije da budu nas stit u ovim paklenim zasjedama davoljskim i da ublaze nase kusnje.Mi samo zelimo na ovaj sveti dan da nam nas izmuceni ispaceni Isus na krizu da snagu vjere da prihvatimo i nosimo svoj kriz i da Mu na taj nacin olaksamo nosit Njegov kriz danas na putu prema kalvariji golgoti. Molite se takoder zarkom vjerom u srcu najvise na nakanu da ne odustanemo od duhovnog boja u sebi kojeg jedino zajedno sa Isusom i Majkom Marijom mozemo pobjedit. Duhovni boj mozemo pobjedit samo ako Bogu govorimo istinu iz najintimnijeg kutka nase duse i samim tim ako tu istinu ne skrivamo od nasih bliznjih koji su nam duboko ukorjenjeni u srcu. Jer ti si Isuse put istina i zivot zato te molim da ne budemo licemjeri i da ne zivimo u potajnoj,skrivenoj i podmukloj lazi vec da vjerujuci Tebi dodemo do prave potpune istine a one iskrivljene da se odreknemo.Hvaljen i slavljen budi Gospodine. Hosana u visini. AMEN
0
Hvaljen Isus I Marija
napisao ivan, Studeni 19, 2018
Zelio bi da se vise ne osjecam usamljenim i da u moj zivot Isus posalje djevojku srodnu dusu kako bi mogao graditi zajednicki zivot sa njom. Gospodine Isuse neka se tvoje ime proslavi..tvoj sluga Amen
0
...
napisao D, Prosinac 26, 2018
Molim Vas da molite da psihicki ozdravim. Patim se sa crnim prislnim mislima.. Pomozite mi da izadem iz ovog pakla... Bog Vas sve blagoslovio!
0
Molim Vas
napisao Tihana, Veljača 11, 2019
Molite da se moj muz Davor kloni internetskog bluda neka mu dragi bog pokaze put i obutdaj njegovu narav da se ovaj brak nakon 19 godina ne završi krajem tihana
0
NAKANA OBITELJI BRATOVIC RITOSA PALJUH JOHANSSON RUDMAN KARNEL
napisao suzana, Travanj 04, 2019
♥ ♥ ♥ Koliko je moguće, bez podčinjavanja budi u dobrim odnosima sa svim ljudima. Govori svoju istinu smireno i jasno; i slušaj druge, čak i dosadne i neuke; i oni imaju svoju priču. Izbjegavaj glasne i agresivne osobe; one opterećuju duh. ♥ ♥ ♥

„Gospodine, daj mi sunca, cvijet, smiješak, oči djeteta. Gospodine, daj mi radosti.“
Blagoslovio nas Gospodin i sačuvao nas od svakog zla i uveo nas u život vječni. Amen.
✞ U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen ✞
0
...
napisao suzana, Travanj 04, 2019
Vi istražujete Pisma jer mislite po njima imati život vječni. I ona svjedoče za mene, a vi ipak nećete da dođete k meni da život imate. Slave od ljudi ne tražim,

ali vas dobro upoznah: ljubavi Božje nemate u sebi. Ja sam došao u ime Oca svoga i vi me ne primate. Dođe li tko drugi u svoje ime, njega ćete primiti.

Ta kako biste vi vjerovali kad tražite slavu jedni od drugih, a slave od Boga jedinoga ne tražite! Ne mislite da ću vas ja tužiti Ocu. Vaš je tužitelj Mojsije u koga se uzdate. Uistinu, kad biste vjerovali Mojsiju, i meni biste vjerovali: ta o meni je on pisao. Ali ako njegovim pismima ne vjerujete, kako da mojim riječima vjerujete?«

Riječ Gospodnja. Tako me dodirnulo da smo sam Ja takva dritto u srce
0
NAKANA U SLOGI SE MOLI U MNOZSTVU
napisao suzana, Travanj 04, 2019.
Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,1smilies/cool.gif

Naslovnica
Obavijesti i Najave
Zanimljive teme
Svjedočanstva
Molitve
Kolumne
Razno
KontaktMolitva spremnosti za borbu protiv zla


MOLITVA SPREMNOSTI ZA BORBU PROTIV ZLA
(Molitva kojom zaštićujemo sebe i svoj dom kroz cijeli dan, poništavamo svako proklestvo i pečate nad nama i nad našom obitelji).

Stavljam se u prisutnost Isusa Krista. I podlažem se Njegovoj vlasti. Oblačim svu bojnu opremu Božju da se mogu oduprijeti napadima đavolskim (Ef 6,10-11). Čvrsto stojeći opasujem bokove istinom, oblačim oklop pravednosti (Ef 6,14). Potpasujem noge spremnošću za evanđelje mira (Ef 6,15). Uzimam veliki štit vjere, njime ću moći ugasiti sve ognjene strijele zloga (Ef 6,16). Uzimam kacigu spasenja i mač Duha tj. Riječ Božju (Ef 6,17).

U IME ISUSA KRISTA raspetoga, umrloga i Uskrsloga, vežem sve zle duhove zraka, atmosfere, vode, vatre, vjetra, zemlje, podzemlja i onoga svijeta. Zazivam ISUSOVU KRV da zaštiti zrak, atmosferu, vodu, vatru, vjetar, zemlju, njezine plodove oko nas, podzemlje i onaj svijet.
U IME ISUSOVO poništavam svaki utjecaj bilo koje izgubljene ili pale duše izaslanika sotonskoga stožera, vještica, čarobnjaka ili sotoninih klanjatelja koji mogu biti prisutni na kakav nadnaravan način.
U IME ISUSOVO zabranjujem svim spomenutim neprijateljima da se obraćaju jedni drugima, da se pomažu na kakav god način, da se obraćaju meni (nama) ili da čine išta drugo osim onoga što im u Ime Isusovo zapovjedim. Također u Ime Isusovo zabranjujem svim izgubljenim duhovima, sotonističkim skupinama ili izaslanicima kao i njihovim suradnicima, podanicima ili poglavicama da oštećuju ili uništavaju išta od onoga što posjedujem.
U IME ISUSOVO, RASKIDAM I PONIŠTAVAM SVAKI SOTONSKI PEČAT KOJI JE STAVLJEN NA OVO MJESTO, NA MENE, NA MOJU OBITELJ, (moga muža, moju ženu, djecu, roditelje..) KUĆU, FINANCIJE, SURADNIKE, PREBIVALIŠTA, IMOVINU, I IZVORE OPSKRBE. (ponoviti 7x )
U IME ISUSA KRISTA I PO ZASLUGAMA NJEGOVE PREDRAGOCIJENE KRVI, KRŠIM I PONIŠTAVAM SVAKO PROKLETSTVO, VRAČARIJU, PEČAT, UROK, ZAPIS, ČARANJE, BAJANJE, VEZU, VARKU, ZAMKU, LAŽ, KAMEN SPOTICANJA, ZAPREKU, PREVARU, SMUĆENOST UMA ILI ODVRAĆANJE POZORNOSTI, DUHOVNO ROPSTVO, UTJECAJ ILI NALOG, KAO I BILO KOJU BOLEST TIJELA, DUŠE, UMA ILI DUHA BAČENU NA MENE, MOJU OBITELJ, (na moga muža, na moju ženu, djecu, roditelje…) KUĆU, FINANCIJE, SURADNIKE, PREBIVALIŠTA, IMOVINU, IZVORE OPSKRBE, NA OVO MJESTO, BILO KOJU SPOMENUTU OSOBU, MJESTO ILI STVAR, PO BILO KOJEM SREDSTVU, PO MOJIM VLASTITIM ILI NAŠIM OBITELJSKIM POGREŠKAMA I GRIJESIMA. ( ponoviti 3x )
U IME BOGA OCA pečatim ovo mjesto, sebe, svoju obitelj, (muža, ženu, djecu, roditelje…), kuću, financije, suradnike, prebivališta, imovinu i izvore opskrbe u Krv Isusa Krista.
U IME BOGA SINA pečatim ovo mjesto, sebe, svoju obitelj, (muža, ženu, djecu, roditelje…), kuću, financije, suradnike, prebivališta, imovinu i izvore opskrbe u Krv Isusa Krista.
U IME BOGA DUHA SVETOGA pečatim ovo mjesto, sebe, svoju obitelj, (muža, ženu, djecu, roditelje..), kuću, financije, suradnike, prebivališta, imovinu i izvore opskrbe u Krv Isusa Krista.
Sada postavljam križ ISUSA KRISTA između sebe i naraštaja moga obiteljskoga stabla. Također stavljam križ ISUSA KRISTA između onih za koje molim i naraštaja njihovog obiteljskog stabla.
U IME ISUSOVO neka se prekine svaka izravna veza između naraštaja i neka Predragocjena KRV Gospodina ISUSA KRISTA očisti njihovu međusobnu povezanost.

Gospodine Isuse, molimo Te da blagosloviš ovo mjesto, mene, moju obitelj (poimenice nabrojite sve članove svoje obitelji, rodielje) blagoslovi Isuse moju kuću, financije, suradnike, prebivališta, imovinu i izvore opskrbe, sve što imam i što posjedujem.
O Marijo bezgrešna odjeni me u svijetlo, snagu, i moć svoje vjere. Oče molim te da pošalješ anđele i svete koji će mi pomoći u borbi protiv svega zla. Hvala ti Gospodine ISUSE KRISTE što si moja Mudrost, moja Pravednost, moje Posvećenje, moje Otkupljenje, moj Iscjelitelj, moj Osloboditelj. Predajem se službi Tvojega Svetoga Duha i primam Tvoju istinu u službi koju si za mene namijenio.

Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetom. Kako bijaše na početku, tako i sada i vazda i u vijeke vjekova. AMEN.

Molitva SPREMNOSTI ZA BORBU PROTIV ZLA kada se moli u grupama (u množini)

smilies/wink.gifsmilies/kiss.gif
0
MOLIMO za nase osobno ozdravljenje
napisao suzana, Travanj 04, 2019
smilies/kiss.gifMOLITVA OZDRAVLJENJA


Nebeski Oče, zahvaljujem ti za tvoju neizmjernu ljubav prema meni. Hvala ti jer si poslao svoga Sina, našega Gospodina Isusa Krista, da spasi svijet i mene oslobodi. Ja vjerujem u tvoju moć i milost koja me podiže i krijepi.
Ljubljeni Oče, dotakni me sada svojim ozdravljujućim rukama, jer ja vjerujem da je tvoja volja za mene da budem dobro u umu, tijelu, duši i duhu. Prekrij me Predragocjenom krvlju svoga Sina, našeg Gospodina Isusa Krista od vrha moje glave do dna stopala. Izbaci i ukloni iz mene sve što ne bi trebalo biti u meni, sve što nije po tvojoj volji. Iskorijeni iz mene bilo kakve bolesne i abnormalne stanice. Otvori blokirane i začepljene arterije ili vene i obnovi i saniraj sva oštećena područja. Ukloni sve upale i očisti sve infekcije snagom Isusove Predragocjene krvi.
Pusti vatru svoje iscjeljujuće ljubavi neka prođe kroz cijelo moje tijelo i ozdravi u njemu sve što je bolesno, tako da moje tijelo može funkcionirati onako kako si ga ti stvorio. Dotakni i moj um, moje emocije, čak i najdublje dubine moga srca. Izliječi ozljede i boli i sve rane u mom životu. Natopi čitavo moje biće svojom prisutnošću, ljubavlju, radošću i mirom i privuci što bliže sebi svaki trenutak moga života. I Oče, ispuni me svojim Svetim Duhom i osnaži me da radim tako da čitav moj život bude na sve veću slavu i čast tvoga svetog Imena. Ovo te molim u ime Gospodina Isusa Krista. Amen.
Presveta Bogorodice i sveti Josipe molite za mene, sveti Pelegrine, sveti Roko, sveti arkanđele Rafaele molite za mene, sveti Dominiče i sveti Franjo molite za mene, sveta Katarino Sijenska, sveti Vinko Fererski, sveti Antune Padovanski molite za mene, blaženi Augustine Kažotiću, blažena Ozano Kotorska, blaženi Alojzije Stepinac molite za mene, sveti Padre Pio, sveti Ivane Pavle II., sveta Majko Terezijo molite za mene, moj anđele čuvaru, moji sveci zaštitnici, molite za mene, svi sveci i svetice Gosponje molite za mene, tako da ova molitva ozdravljenja bude uslišana. Presveta Bogorodice zauzmi se za mene kod svoga Sina, prenesi mu ovu molitvu što prije. Amen.
Zdravo Kraljice…
Oče naš…
3x Zdravo Marijo …
Slava Ocu…
Vjerovanje…
0
MOLITVA IGNAZIJA LOJOLSKOGA
napisao suzana, Travanj 04, 2019
Molitva jednog svećenika

U Ime, snagom i na riječ Isusa Krista, Gospodina svoga: Cio se oblačim u Božju borbenu opremu svjetlosti: na glavu stavljam kacigu spasenja, na sebe navlačim oklop pravednosti. Bokove opasujem istinom Boga svemogućega, a na noge navlačim Evanđelje mira i oganj Duha Svetoga. U ljevici držim štit vjere, a u desnici mi je mač Duha: Božja riječ. Božja je riječ neosvojiva utvrda i stoga se nikakvo zlo ne može približiti ni meni, mome životu niti mome obitavalištu. I tako u sretnu očekivanju žilim vršiti volju živoga Boga i Gospodina svoga Isusa Krista.

Bože Sveti, Bože Jaki i besmrtni, tebi hvala čast i poklon
Uz Tvoju se pomoć odričem svakoga nepovjerenja prema Tebi. Odričem se svih svojih prigovora koje tako često upućujem. U Tvoje ime odričem se sotone, svih njegovih djela, svega njegova blještavila, njegove oholosti i zavodničkih umjeća.
Vjerujem u tebe, Trojedinog Boga: Oca i Sina i Duha Svetoga.
Abba! Dragi nebeski Oče!
U Tvoje ruke polažem sav svoj život. Sve svoje grijehe, krivnju, svoj grijeh, svoju prošlost, sadašnjost, današnji dan i sve koji su mi bliski. Preddajem Ti i sve one za koje snosim odgovornost… svoju obitelj, zajednicu, Biskupiju, Provinciju, Red, Crkvu, svoj hrvatski narod, cijeli svijet. Dajem Ti svoju budućnost i već u ovom trenutku svoju smrt. Neka se u svemu vrši Tvoja sveta volja a ne moja.
Gospodine Isuse Kriste: Prihvaćam Tvoju zbiljsku nazočnost u svome životu. Ti si moj Gospodin i Gospodar, moj Otkupitelj i moj Bog. Ne živim više ja, nego Ti živiš u meni, Kriste Isuse. Podari mi srce koje sluša i koje je poslušno. Podari mi srce ponizno, čisto, odvažno, mudro i koje ljubi. Suobliči moje srce svome božanskom Srcu. Unatoč tolikim svojim grijesima. Gospodine Isuse, uvedi me u onu svetost koju si Ti Gospodine pripravio za mene i sve ljude.

Predajem Ti, Gospodine Isuse sve svoje bližnje, svoju zajednicu. Tvome Božanskom Srcu, Tvojoj predragoscijenoj Krvi, Tvojim presvetim ranama, Tvome probodenom Srcu darujem sve, Gospodine Isuse.
Duše Sveti, dušo moje duše: Tvome se vodstvu posvema izručujem. Obnovi u meni milost krštenja, po kome sam dijete Božje. Oznaži u meni milost potvrde i misionarski žar. Obnovi u meni moje redovniče zavjete, svećenički red. Raspiri u meni sve one darove i milosti kako bi uz Isusovu pomoć ostvario u svijetu i Crkvi Božja i Očeva djela i nakane.

Marijo, Majko Božja i moja, Majko svih vjernika i Kraljice Mira: Sebe i sve ljude posvećujem Tvome prečistom i bezgrješnom Srcu.
Sveti moj anđele čuvaru, svi sveti anđeli i arkanđeli: Gabrijele, Mihovile i Rafaele. Sve nebeske sile i svi sveci, zaštitnici moga života, spasenja kako bih danonomice izgarao za svoj spas i spasenje svoje braće i sestara.
Milosrdni i dobri Bože: Neka svaki otkucaj srca i svaki moj disaj bude poklon, vala, zahvala te znak ljubavi prema Tebi, Bože moj. Amen!

Oče moj! Predajem se Tebi. Učini od mene ono što Ti želiš. Što god Ti sa mnom učiniš prihvaćam iz Tvoje ruke, Bože moj. Na tome Ti zahvaljujem. Spreman sam na sve, samo nek se Tvoja sveta volja vrši na meni i u svim Tvojim stvorenjima. Svoju dušu predajem u tvoje ruke. Darujem Ti je. Bože moj, svom ljubvlju, svog srca, jer Te ljubim. Ljubav je ta koja iziskuje da Ti se radujem i izručim u tvoje ruke bez pridržaja i s neograničenim povjerenjem, jer TI SI MOJ OTAC! (Ch.de Foucauld)

Gospodine i Bože moj! Uzmi od mene sve što me priječi k Tebi.
Gospodine i Bože moj! Podari mi sve što me vodi k Tebi!
Gospodine i Bože moj! Uzmi od mene i poveti me izruči sebi!
(Bruder Klaus)

Primi Gospodine svu moju slobodu. primi pamćenje, razum i svu moju volju. Ti si mi darovao sve što imam i posjedujem. Sve Ti to vraćam i predajem potpuno Tvojoj svetoj volji, da svime upravljaš. Daj mi samo svoju ljubav i milost i dosta sam bogat i ne tražim više. (Sv. Ignacije Lojolski)
0
ZA OCISTENJE BRATOVIC OB STABLO DA NE TRULI HRAST
napisao suzana bratovic, Travanj 14, 2019
3110 Molitve za pokojne iz moga obiteljskog stabla


Gospodine Isuse, žao mi je da prije nisam molio(a) za pretke, članove svoje obitelji. Gospodine, primi me kao posrednika za sve članove, pretke moje obitelji s obje strane.
Odričem se svakoga ubojstva, abortusa, familijarne svađe radi naslijeđa što su uništile obiteljsku sreću. Ja se odričem svakoga kontakta s okultnim, a posebno se odričem grijeha protiv prve Božje zapovjedi, svake vrste idolatrije. Gospodine, imaj sa mnom milosrđa. Kao i sa svima članovima moje obitelji. Oprosti sve grijehe mojih predaka, oslobodi me od svih negativnih navezanosti. Ja ih predajem u tvoj vječni pokoj, i molim Te da osjete moju ljubav i praštanje i neka dožive Tvoju ljubav i praštanje. Gospodine, od sada uzmi sve ove duše u svoje kraljevstvo i neka njihovi grijesi više ne opterećuju moju obitelj. Gospodine, imaj milosrđa za sve moje pretke.
SEDAM OČENAŠA ZA DUŠE U ČISTILIŠTU IZ MOGA OBITELJSKOG STABLA
1. Očenaš
Gospodine, svemogući Bože, molim Te, po predragocjenoj krvi koju je Tvoj Sin Isus Krist prolio u Getsemanskom vrtu, oslobodi duše iz mog rodoslovlja, a osobito one koje su najnapuštenije i koje dugo pate u čistilištu! Uvedi ih u svoju slavu da Te tamo slave i hvale uvijeke. Amen.
Oče naš, Zdravo Marijo, Pokoj vječni daruj im Gospodine
2. Očenaš
Gospodine, svemogući Bože, molim Te, po predragocjenoj krvi koju je Tvoj Sin Isus Krist prolio kod okrutnog bičevanja, oslobodi duše iz mog rodoslovlja koje se nalaze u čistilištu, osobito one kojima je ulazak u Tvoju slavu najbliži. Dopusti im da Te doskora počnu slaviti i hvaliti uvijeke. Amen. Oče naš, Zdravo Marijo, Pokoj vječni daruj im Gospodine
3. Očenaš
Gospodine, svemogući Bože, molim Te, po predragocjenoj krvi koju je Tvoj Sin Isus Krist prolio kod bolnog krunjenja trnovom krunom, oslobodi dušeiz mog rodoslovlja u čistilištu, osobito one kojima je najpotrebnije Tvoje milosrđe. Ne dopusti im duže čekati kako bi Te slavili i hvalili u Tvome veličanstvu kroz svu vječnost. Amen. Oče naš, Zdravo Marijo, Pokoj vječni daruj im Gospodine
4. Očenaš
Gospodine, svemogući Bože, molim Te, po predragocjenoj krvi koju je Tvoj Sin Isus Krist prolio na putu prema Jeruzalemu, kad je na svojim leđima nosio križ, oslobodi dušeiz mog rodoslovlja koje se nalaze u čistilištu, osobito one koje su u Tvojim očima najbogatije zaslugama, kako bi Te na uzvišenom, veličanstvenom prijestolju koje ih očekuje, slavile i hvalile kroz svu vječnost. Amen. Oče naš, Zdravo Marijo, Pokoj vječni daruj im Gospodine
5. Očenaš
Gospodine, svemogući Bože, molim Te, po predragocjenom tijelu i krvi Tvoga Sina Isusa Krista koje je On sam, uoči svoje patnje, pružio svojim ljubljenim učenicima kao hranu i piće, koje je ostavio kao neprestanu žrtvu i životvornu hranu za vjernike cijele Crkve, oslobodi duše iz mog rodoslovlja koje su u čistilištu, osobito one koje su ovu tajnu njegove neizmjerne ljubavi najviše štovale, kako bi Te s Tvojim božanskim Sinom i Duhom Svetim, po ovom sakramentu, slavile i hvalile u Tvome veličanstvu, kroz sve vjekove. Amen. Oče naš, Zdravo Marijo, Pokoj vječni daruj im Gospodine
6. Očenaš
Gospodine, svemogući Bože, molim Te, po predragocjenoj krvi koju je Tvoj Sin Isus Krist na drvu križa prolio iz svojih svetih ruku i
nogu, oslobodi duše moga rodoslovlja koje su u čistilištu, a osobito one za koje ja najviše trebam moliti. Ne zadržavaj ih više zbog moje krivnje nego daj da Te doskora hvale i slave u Tvome veličanstvu, kroz sve vjekove. Amen. Oče naš, Zdravo Marijo, Pokoj vječni daruj im Gospodine
7. Očenaš
Gospodine, svemogući Bože, molim Te, po predragocjenoj krvi koja je potekla iz boka Tvoga božanskog Sina Isusa Krista pred očima njegove svete majke i na njezinu najveću bol, oslobodi duše moga rodoslovlja iz čistilišta, osobito one koje su najviše štovale uzvišenu nebesku kraljicu. Dopusti im da uskoro uđu u Tvoju slavu da Te slave i hvale s Marijom u vječnosti. Amen. Oče naš, Zdravo Marijo, Pokoj vječni daruj im Gospodine
Spasitelju i Otkupitelju naš, Čovječe patnje i boli Isuse Kriste, radi boli koje si pretrpio kod smrtnog straha u Maslinskom vrtu, kod bičevanja, kod krunjenja trnovom krunom, na putu prema Golgoti, kod razapinjanja i kod Tvog napuštanja ovog svijeta. Smiluj se siromašnim dušama moga obiteljskog stabla koje su u čistilištu, osobito onima koje su najviše zaboravljene! Oslobodi ih njihovih gorkih muka, pozovi ih k sebi i privini ih s ljubavlju k sebi u nebu!
MOLITVA ZA JEDNOG ODREĐENOG POKOJNIKA IZ MOGA RODOSLOVLJA
Gospodine Bože, u svojoj očinskoj dobroti budi milostiv duši Tvoga sluge…ime pokojnika…..
Očisti od svake krivice dušu koju si pozvao s ovoga svijeta , primi je u domovinu svijetla i mira i u zajedništvo Tvojih svetaca.
Daruj joj udio u vječnom blaženstvu u Tvome Kraljevstvu. To Te molimo po Kristu Gospodinu našemu. Amen.
Bože Stvoritelju i Otkupitelju svih vjernika daruj dušama Tvojih slugu i službenica otpuštenje grijeha!
Neka našim pobožnim zagovorom postignu oproštenje za kojim su uvijek čeznule.
0
BRZA NAKANA za bracu u KRISTU PETER GABRIEL KARNEL RUDMAN
napisao suzana bratovic , Svibanj 03, 2019
za brzi oporavak bracu u KRISTU Peter Gabriel Karnel Rudman salje nejgova familja djeca roditelji brat seka i suzana Bratovic naravno je 1 caca tvoj MIRKO
Molitva svete Matilde za duše u čistilištu

Molitva svete Matilde za duše u čistilištu…

Foto: Flickr.com/Lawrence OP
Oče naš koji jesi na nebesima!
Ponizno te molimo, vječni dobri, milostivi Oče, siromašnim dušama, koje si ti sam primio kao svoju djecu, oprosti što Te nisu ljubile, te su Te odbile od sebe i nisu Ti iskazale dužnu čast! Za pokoru i gorko kajanje prikazujemo Ti svu ljubav i dobrotu Tvog preljubljenog Sina, Gospodina našega Isusa Krista.
Sveti se ime Tvoje!
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponizno te molimo, dobri, milostivi Oče, oprosti siromašnim dušama, što nisu poštovale Tvoje Sveto ime, te su ga često nedostojno izgovarale i nepromišljeno ga imale u ustima! Za pokoru i kajanje prikazujemo Ti sve propovijedi kojima je Tvoj preljubljeni Sin, Gospodin naš Isus Krist, dao čast Tvome svetome imenu na zemlji.
Dođi Kraljevstvo Tvoje!
Ponizno Te molimo, vječni, dobri, milostivi Oče, oprosti i otpusti siromašnim dušama što nisu žarkom ljubavlju i zdušnom željom tražile Tvoje kraljevstvo, nego su se često bogatile zemaljskim dobrima! Za pokoru i kajanje prikazujemo Ti veliku želju Tvoga preljubljenog Sina, Gospodina našega Isusa Krista, kojom je tražio da svi budu primljeni u Tvoje Sveto Kraljevstvo.
Budi volja Tvoja kako na Nebu tako i na Zemlji!
Ponizno Te molimo, vječni, dobri, milostivi Oče, oprosti i otpusti siromašnim dušama što se nisu pokorno podvrgavale Tvojoj svetoj volji, nego su često po svojoj volji radile i tako nisu ispunile Tvoju volju! Za pokoru i kajanje prikazujemo Ti sveto Božansko Srce Isusovo i Njegovu pokornost.
Kruh naš svagdašnji daj nam danas!
Ponizno Te molimo, vječni, dobri, milostivi Oče, oprosti i otpusti siromašnim dušama što nisu s punom pobožnošću i ljubavlju primale najsvetiji Sakrament oltara, nego su to mnoge činile nedostojno i primale ga rijetko i nikada! Za te njihove grijehe prikazujemo Ti veliku svetost i pobožnost Tvog Sina, kao i njegovu najdublju ljubav i neizrecive želje, kojima nam je darovao ovo neizrecivo bogatstvo.
Oprosti nam duge naše kako i mi otpuštamo dužnicima našim!
Ponizno Te molimo, vječni, dobri, milostivi Oče, oprosti i otpusti siromašnim dušama njihove teške dugove grijeha, što svoje neprijatelje nisu ljubile i što im nisu htjele oprostiti! Za pokoru i kajanje, za te mnogostruke grijehe, prikazujemo Ti svete riječi Tvoga preljubljenog Sina, Gospodina našega Isusa Krista, što ih je izgovorio na križu: « Oče oprosti im jer neznaju što čine! «
I ne uvedi nas u napast!
Ponizno Te molimo, vječni, dobri, milostivi Oče, oprosti i otpusti siromašnim dušama što se nisu borile u velikim napastima, nego su slijedile primamljivost zla te su pale u pokvarenost! Za pokoru i kajanje prikazujemo Ti pokornost, mukotrpna djela i svu gorku muku i smrt Tvoga preljubljenog Sina, Gospodina našega Isusa Krista.
Nego izbavi nas od zla!
Ponizno Te molimo, vječni, dobri, milostivi Oče, oprosti i otpusti siromašnim dušama i povedi njih i naše duše svom preljubljenom Sinu, Gospodinu našemu Isusu Kristu u kraljevstvo Tvoga gospodstva, a to si Ti sam. AMEN!
0
JUNE MISEC BLIZANACA NAKANA ZA MOJU OBITELJI SRCU ISUSA
napisao suzana , Svibanj 22, 2019
f you asked Padre Pio to pray for you, this is the prayer he would say every day. I recently discovered it myself and I can see why he made use of it
0
DANASNJE EVANDELJE KOJE ME DODIRNULO
napisao SUZANA, Svibanj 25, 2019
PRVO ČITANJE:
Iz Knjige Otkrivenja sv. Ivana, apostola 22, 10-21
Zasvjedočenje naše nade
Meni, Ivanu, reče anđeo: »Ne zapečati riječi proroštva ove knjige, jer — vrijeme je blizu! Nepravednik neka samo i dalje čini nepravdu! Okaljan neka se i dalje kalja! Pravednik neka i dalje živi pravedno! Svet neka se i dalje posvećuje!«
»Evo, dolazim ubrzo, i plaća moja sa mnom: naplatit ću svakomu po njegovu djelu! Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Posljednji, Početak i Svršetak! Blago onima koji peru svoje haljine: imat će pravo na stablo života, i na vrata će smjeti u grad! Vani pak ostaju psi i vračari, bludnici, ubojice i idolopoklonici i tko god ljubi i čini laž.«
»Ja, Isus, poslah anđela svoga posvjedočiti ovo po crkvama. Ja sam korijen i izdanak Davidov, sjajna zvijezda Danica.« I Duh i Zaručnica govore: »Dođi!« I tko ovo čuje, neka rekne: »Dođi!« Tko je žedan, neka dođe; tko hoće, neka zahvati vode života zabadava!
Ja svjedočim svakomu tko sluša riječi proroštva u ovoj knjizi: Tko ovomu što doda, Bog će njemu dodati zla napisana u ovoj knjizi. I tko oduzme od riječi proroštva u ovoj knjizi, Bog će mu oduzeti udio na stablu života i na svetom gradu — na svemu što je napisano u ovoj knjizi.
Svjedok za sve ovo govori: »Da, dolazim ubrzo!« Amen! Dođi, Gospodine Isuse! Milost Gospodina Isusa sa svima!
Otpjev (Otk 22, 16. 17. 20; Iz 55, 1. 3)
R. Ja sam korijen i izdanak Davidov, sjajna zvijezda Danica. I Duh i Zaručnica govore: Dođi. * I tko ovo čuje, neka rekne: Dođi! Amen. Dođi, Gospodine Isuse, aleluja.
O. O svi vi koji ste žedni, dođite na vodu. Priklonite uho i k meni dođite. * I tko ovo čuje, neka rekne: Dođi! Amen. Dođi, Gospodine Isuse, aleluja.
DRUGO ČITANJE:
Iz Tumačenja psalama, svetog Augustina, biskupa (Ps. 148, 1-2: ccl 40, 2165-2166)
Uskrsni aleluja
Smisao našega sadašnjega života treba da bude hvaliti Boga, jer će vječna radost našega budućeg života biti također hvaliti Boga. Nitko ne može zavrijediti budućega života ako se za nj sada ne priprema. Dakle, sada hvalimo Boga, ali ga i molimo. Slavu i hvalu obavljamo veselo, a s poniznom su molitvom povezani uzdisaji. Obećano nam je nešto što još nemamo. A jer je istinit onaj koji je obećao, radosno se nadamo. Budući da to još nemamo, željno uzdišemo. Dobro je da ustrajemo u želji, dok ne postignemo što nam je obećano. Tada će nestati uzdisaja, a započet ćemo s vječnom hvalom i slavom.
Radi ta dva vremenska razdoblja: sadašnjega punog kušnja i patnja i budućega u kojem ćemo biti posve sigurni i vječno veseli, ustanovljeno je i slavljenje dvaju liturgijskih vremena: prije Uskrsa i poslije Uskrsa. Vrijeme prije Uskrsa označava patnju u kojoj se sada nalazimo. Vrijeme poslije Uskrsa koje sada proživljavamo, označava blaženstvo u kojemu ćemo jednom živjeti. Ono što slavimo prije Uskrsa, to stvarno i proživljavamo, a ono što slavimo poslije Uskrsa, to nam označava što još ne posjedujemo. Zato se kroz ono prvo razdoblje vježbamo u postu i molitvi, a u ovo drugo, kad nema posta, živimo s hvalom na usnama. To označava Aleluja što ga u tom razdoblju pjevamo. Na našoj Glavi oba su vremena dosta jasno označena. Muka Gospodnja slika je našega sadašnjega mučnog života, jer treba raditi, mučiti se i na kraju umrijeti. Kristovo uskrsnuće i proslavljenje predstavlja nam budući blaženi život.
Braćo, sada vas potičem da hvalite Boga. To je ono što zapravo svi sami sebi kažemo kad izgovaramo Aleluja.
Hvali Gospodina, ti kažeš drugome, a drugi tebi. Kad svi potičemo jedni druge, svi zapravo i čine ono na što jedni druge potiču. Ali, hvalite Boga cijelim svojim bićem, to jest neka ne hvali Gospodina samo vaš jezik i vaša usta nego i vaša savjest i vaš život i vaša djela. Stoga hvalimo Boga kad se sastanemo u crkvi. Ali kad se svaki povrati svome svakidašnjem životu, kao da prestane hvaliti Boga. Onaj koji ne prestaje dobro živjeti, taj uvijek hvali Boga. Tada prestaješ hvaliti Boga kad bježiš od pravednosti i od onoga što se njemu sviđa. Živiš li uvijek dobrim i svetim životom, onda tvoj jezik šuti, ali ti je život glasno i jasno svjedočanstvo i Bog sluša kucaje tvoga srca. Kao što, naime, mi svojim ušima slušamo svoje riječi, tako i Bog čuje i vidi sve naše misli.
Otpjev (Iv 16, 20)
R. Žalost će se vaša * okrenuti u radost, aleluja.
O. Svijet će se veseliti, a vi ćete se žalostiti, ali žalost će se vaša. * Okrenuti.
Molitva
Svemogući vječni Bože, ti si nas po krštenju nanovo rodio, opravdao i učinio sposobnim za besmrtnim život. Molimo te da nas i nadalje vodiš svojom milošću i privedeš punini svoje slave. Po Gospodinu.
O. Amen.
Blagoslivljajmo Gospodina.
O. Bogu hvala

Napišite komentar

security code
Upišite prikazane znakove


busy